Vuoden sana

Sananpurulla on tässä kuussa ensimmäinen syntymäpäivä. Saa onnitella! Mitä ensimmäinen vuosi toi tullessaan, ja miltä tuleva vuosi näyttää?

Vuosi 2021 toi arkeni iloksi tietysti mahtavia opiskelijoita. Yksityisopettajana jokaiseen opiskelijaan voi keskittyä sataprosenttisesti ja siksi usein tutustuakin hyvin. Ei ole niin väliä, onko opiskelija ilmaisussaan huoleton vai laskelmoiva, koska jokainen saa tilaa oppia omalla tavallaan ilman vertailua tai kilpailua puheenvuoroista. Toisaalta uskon, että yksityisopetus voisi ehkä joillekuille tarjota ryhmää turvallisemman ympäristön heittäytyä tuntemattomaan, ja tällä osa-alueella aion tehdä rohkeammin kokeiluja tänä vuonna.

Vaikka pandemia on rajoittanut sosiaalista elämää viime vuosina, työni myötä olen saanut paljon uusia tuttuja virtuaalisesti, mistä olen todella iloinen. Suoritin kaksi yrityskurssia verkossa, tutustuin muihin suomen kielen yksityisopettajiin Facebookissa ja rakensin innokkaasti Sananpurun Instagramia, joka toi minulle asiakkaita, sydäntä lämmittävää palautetta sekä inspiraatiota omaan opetustyöhön.

Uuden ihmisen kohtaaminen on aina mahdollisuus oppia jotain uutta. Juhliessani vuoden vaihtumista minulle tuntemattomassa porukassa opin, että perinteisten lupausten sijaan tulevalle vuodelle voi valita teemasanan, ehkä sanaparinkin, joka voi kuvastaa joko suoraan tai metaforan tavoin esimerkiksi asennetta, mielentilaa tai toimintaa. Sopiva sana yrittäjäminälleni voisi olla tänä vuonna luottamus.

Mikä on sinun sanasi vuodelle 2022?

Vanha punainen talo pakkaspäivänä, luminen kuusimetsä taustalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: